Wopi, i morgon står klockan på 05.35. Första dagen på nya jobbet!
Sen får jag träffa mamma som anländer i morgon! Å vad roligt.

Intervjun avklarad, känns skönt att det är gjort. Nu glömmer jag att jag varit där. Jag hade övat en del, läst på om företaget. Men inget av det fick jag användning för. Minst tjugo frågor på franska. Svårt att förstå och svårt att svara. Men jag är nöjd och glad över min insats!! Hej

Fy fan igen, den fina lägenheten som vi kollade på igår får vi inte. De hörde av sig precis och ville bara ha en som bor där, vi är en för mycket alltså.
Mycket som händer nu pendlar från nervöst, spännande och med stora förväntningar - till besvikelse. För att börja om från början igen och hoppas på nytt. Ny lägenhet eller nytt jobb.
Samtidigt rinner tiden iväg, två veckor, sen är vi hemlösa.

Fy fan, vaknade i morse med en hals tjock som en tegelsten. Opassande. I morgon är ju dagen jag väntat på i två veckor, min intervju. Ska försöka klura ihop lite bra saker att säga trots ett degigt huvud. Försöker snabbkurera mig under dagen, ingen tennis ikväll.De ringde precis från restaurangjobbet, jag ska in i veckan och lämna dossier - id kort, bankpapper och ett carte vital som jag inte har ännu, sen kan jag börja jobba redan nu på fredag. woop wop
 
 
 
 
 
 
Det var bara vi och två andra på visningen av lyan som ligger vid St Paul. Perfekt område, mysig men liten lägenhet. I morgon får vi förhoppningsvis ett samtal från ägaren så att vi kan träffa henne också. Hoppas. Från den 9 mars och 1100e/m + el.
Det soliga vädret har bytts ut mot snörusk. Jag har träffat fina människor på möte och druckigt kaffe. Dagarna som arbetslös är trevliga, men ser fram emot att börja jobba. Att sätta min franska på prov och faktiskt börja lära mig lite. Kommer dock förbereda mig på att bli totalt sågad första veckorna, både av kunder och chefen.
 
 
 
 
 

We love art ordnade fet klubb igår. Vi var där och skakade rumpa hela natten, till en vy över parisetornet, episkt!
Lägenheten vi kollade på var ett rum för 1200e i månaden exklusive el. Det var lite saftigt va. I morgon ska vi titta på en annan.

Wop wop, igår var vi på vernissage hos en superduktig tjej som ställer ut sin konst. Häftigt.
I morse var jag på intervju igen för lunchrestaurangen. Var inte riktigt stabil och tror att det finns risk att jag sumpade det hela. Frågor om vad jag gör bra och dåligt blev riktigt trassligt att svara på med min franska. Hade dock gärna jobbat där, det är längre bort men slipper jobba helg och kan börja nio i stället för sju, i alla fall vissa dagar.
I morgon ska vi gå på lägenhetsvisning!

Idag har jag och kajan spelat tennis. Superkul, vi var duktiga. Banan ligger fem minuter här i från och en timma kostar 4,5 euro. Som hittat! Intervju igen på fredag för den andra Exki restaurangen. Är lite osäker på vad jag ska säga till dem, men det får lösa sig som det vill.
Ikväll är jag ensam hemma, det är ganska så fridfullt. Jag ska sätta på ett avsnitt Desperate Housewives dubbat till franska, det är grymt. pussochhej
I morse var jag på en intervju hos Exki och gick därifrån med en heltidstjänst, yipikajej! Jag kommer börja sju varje morgon, preppa mackor och luncher, stå i kassan och städfixa. Senast första mars, men han skulle höra av sig i morgon om det blir tidigare.
Eftersom jag fortfarande hoppas på ett butiksjobb så blev jag inte överlycklig, något knas i huvudet har jag ju. Men känns skönt att jag har det säkrat för framtiden. De ringde också från samma kedja men en annan restaurang och ville att jag skulle komma dit och träffa dem också, så kanske att jag försöker deala lite, så jag slipper jobba helg tillexampel. On verra. Det fina är att när jag börjar sju så slutar jag halv tre. Jag får 9,60euro i timmen men också 300 euro att äta för varje månad och 50% av metrokortet betalat.
Är föresten hemlös om tre veckor.
 
Det är superhärligt väder, sol. Känns kanon. Jag ska ut nu och strosa runt i staden.

Jag har varit i Paris nu i elva dagar. Det har gått fort och det känns som jag bott här läge. Kanske alltid. Det är en konstig känsla. Jag känner mig nästan som hemma.

Första veckan var lugn. Kai var sjuk och jag precis hitkommen. Jag hade direkt en intervju på franska. Det var mest dem som berättade om anställningen. Det kändes bra, men det hade bara en tjänst att erbjuda. Inte till mig. Sen var det inte så mycket mer på det språket. En del svenskar här såklart. Skönt det med faktiskt. Vi var ute med mina kusiner som var här på besök. Och hade minikalas här med franska gäster. Svårt att vara med i konversationer. Blir mest att jag försöker sitta och försöka ta in vad de säger. Vill väldigt gärna kunna delta.

Veckan som gått har jag varit duktig med jobbsökande. Gått på möten. Suttit själv på café och med andra. Det är fint. Fint i staden. Eftermiddagarna på en bar med ett glas vin kvällarna på en annan.

I morse hade jag en telefonintervju med mitt framtida drömjobb. Det är otroligt att de ens ville kontakta mig. Ännu mer otroligt att de vill att jag ska komma och träffa dem för en intervju. Jag vet liksom inte var jag ska ta vägen med mina känslor. Dem är överväldigande. Det är härligt och läskigt på samma gång. Jag vet inte om jag vågar vara glad. Men jag får nog det, går det åt skogen så har jag fått en chans att försöka. Bara det är fint.

Jag har skickat iväg några CV:n över nätet och de ringde i morse från Zara, men samtalet bröts. Det var det. Dem har inte ringt upp igen.
 
Men så har jag en intervju, om två veckor. På mitt drömjobb. Intervjun kommer vara helt och hållet på franska. Herregud!! Galet glad, härligt, rädd. On verra.
 
Vindrickandet och de trevliga middagarna fortsätter. Nu är det helg! Kvällen bjuder på apéro. Från och med nu kan jag inte engelska, tror ja.

Ut och söka jobb!

 

+ en vecka i Paris nu!
Jag har installerat mig så mycket som det går, trots att jag fortfarande lever i min resväska. Jag har franskt nummer och ett metrokort. För att få en bank behöver man en el räkning, och tvärtom. -sitter lite i klistret där. Men nyckeln till en toppenfin lägenhet har vi. I alla fall en månad till.
Leta boende, leta jobb. Dricka vin och kaffe. Mysiga middagar och trevliga sällskap.

Helgen i Berlin har varit episk! En perfekt början på min resa med de finaste vännerna.
Jag är kär i den skönt slitna staden. Dess kaféer, barer och gator. Med de spårade elektroklubbarna och billiga priser. Lätt att träffa människor, trots att det varit få tyskar. Spikat att det blir en till resa dit, när vi slipper frysa stjärten av oss!