Jag har skickat in en ansökan till en lunchmatkedja i Paris, motsvarande Panini. Nu har de kontaktat mig och vi har bokat in ett möte i början av februari. Antagligen tror de att jag pratar relativt bra franska redan, vilket inte är fallet. Att gå på intervju, på franska, känns lite som om jag tagit mig vatten över huvudet. Men för att jag faktiskt ska lära mig språket och få ett jobb så har jag inte så mycket val. Det värsta som kan hända är att de spottar mig i ansiktet och kastar ut mig med huvudet före, eller i alla fall skrattar åt mig när jag gått. Båda får vara okej.
Det är i vilket fall som helst på tiden att jag köper mig en enkelresa till Paris!
 
 
Nu har jag sagt upp mig! Direkt infinner sig en hel del rädslor och osäkerhet inför framtiden. Men också så mycket bubblande förväntningar - taggad på livet. Helgen kommer bestå av jobb och ingen alkohol, punkt. Känns skönt och bra.
Från första februari och en och en halv månad framåt har jag och min vän en lägenhet i Paris. Det känns så otroligt skönt att ha något att ta på, det är inte längre bara lösa tankar och ideer. Det kräver dessvärre att vi hittar något mer permanent att bo i under den här tiden, men det får lösa sig som det vill. Det fina är att jag kan förbereda mig för flytten redan nu, så i morgon säger jag upp mig på jobbet.       
                                                       
 
 
 
Julfröjden avbröts av en fet utgång som varade enda in på småtimmarna. Skakade rumpa till Vänner & Bekanta och drack rödvin tills morgonkvisten. En skön bakisdag som skulle avslutas med en släktmiddag vilket tillslut blev till en ny fylla. Jag tror jag skulle må bra över att se över mina vanor lite.

 

Det här är resultatet av gårdagens skörd. Jag sågade ner den alldeles själv, mycket stolt!

Jag befinner mig i ett vinterland, i en stuga, framför brasan. Julstämmningen är på topp och allt är som det ska vara. Jag har precis skickat in mitt CV till H&M i Paris. Det är svårt det där med att skriva på ett språk man inte behärskar. Men med lite hjälp har jag nu, med en halvtaskig franska, fått ner mitt liv på ett A4. Resten lämnar jag åt slumpen.